Het is bekend dat Carlos Slim al een tijdje aast op KPN. Hij heeft een officieel bod uitgebracht op de aandelen van € 2,50 maar de koers is vandaag de dag al rond de € 2,64 volledig ondergewaardeerd natuurlijk, want die koers kan alleen al met het O.G. (onroerend goed)  Van KPN ruimschoots boven de € 5,- uitkomen. Eigenlijk zou iedere Nederlander voor € 100,- aandelen KPN moeten kopen. Samen naar de aandeelhoudersvergadering gaan, of ons verenigen in een Stichting die de belangen van meerdere aandeelhouders vertegenwoordigd en dan KPN liquideren. Al het onroerend goed uit KPN halen en cashen. Daarna de telecom organisatie alsnog verkopen aan Telefonica Germany of Spanje. Dan weet je zeker dat je je geld kunt verdubbelen.telefonica

Het leven bestaat uit gecalculeerde risico’s nemen. Mensen in mijn omgeving die net als ik de hele dag van deze analyses maken vragen zich met recht af waarom de koers van KPN nog niet verdubbeld is. Het zou een stuk geloofwaardiger zijn als KPN, door de koers die zij heeft ingezet gewaardeerd wordt voor wat het daadwerkelijk waard is. Misschien niet meer zelf als grootste telecom speler, maar als facilitair bedrijf voor alle “sub”aanbieders zoals Robin Mobile en tal van anderen.

kpnHet grote geld zit hem namelijk niet meer in de telefoon tikken of mobieltjes die tegen belachelijke prijzen worden aangeboden, maar het grote geld zit hem in het feilloze netwerk van bekabeling in iedere Nederlandse woning. Door deze simpele koperdraden kunnen namelijk net zoveel data geschoten worden als die van Ziggo/Vodafone.

Onder cryptocurrency fanaten is duidelijk dat KPN zoekt naar een manier om samen met Telefonica Germany een eigen blockchain op te zetten. Volledig los van bestaande encrypted blockchain met de bijzondere mogelijkheid om “DATA” te vereeuwigen. Geen “contractjes” of geld-look-a-likes maar daadwerkelijke opslag van DATA die met een nieuwe versleutelingstechniek voor eeuwig opgeslagen kan worden en slechts met een private key weer tot leven geroepen kan worden. Zo zul je nooit meer een crash op je harddisk meemaken, nooit meer het gevoel hebben dat de Google’s en Microsofts van deze wereld met al je data kunnen meekijken.

De eerste 20 hoofdstukken van het Whitepaper wat ik onder ogen heb gehad zien er fantastisch uit. Er zijn programmeurs uit Bosnië in het DEV-team opgenomen, die blockchain op hun grondvesten zal doen trillen. Of er gemined kan worden en tegen welk protocol, daarover wilde het team nog niets loslaten. Waarschijnlijk gaan zij net als alle anderen eerst zelf een aantal “coins” minen alvorens het open te stellen voor het grote publiek.

Eén ding is dan wel zeker, het aandeel KPN en het aandeel Telefonica, zullen dan weer terug komen op hun daadwerkelijke niveau, wat toch zeker een keer of drie meer is dan waar ze nu op staan.

De komende maanden koop ik alvast wat KPN, dat is slimmer dan wachten tot ze met die ICO komen.

Als iemand, meer informatie heeft over het blockchain verhaal van KPN, wij houden ons aanbevolen om er over te “lekken!”

Mark M.F. Snijders (Bit Broker Trade b.v.)

Een gedachte over “KPN vrijt voetje met Telefonica Germany om Carlos (te) Slim af te zijn?

Plaats een reactie